Роберт Левандовски събра положителна енергия преди завръщането си в Мюнхен за мач срещу “Байерн”, заделяйки време да отиде на плаж със семейството си.

Новата звезда на “Барселона” пусна снимка във фейсбук, на която се забавлява в морето с дъщерите си Клара и Лаура, които са съответно на 5 и 2 г. Твърде вероятно фотото е дело на неговата съпруга Анна, пише "24 часа". 

В баварската столица има голяма вероятност Левандовски да бъде сполетян от негативни емоции. Не е ясно как ще го посрещнат феновете на “Байерн”, когато той се появи на терена за двубоя от II кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

През това лято Левандовски по изрично негово настояване бе продаден на “Барселона”. Всъщност от “Байерн” не би трябвало да се оплакват, защото за навършилия миналия месец 34 г. нападател получиха 45 млн. евро, а още може да дойдат като бонуси.

Полякът изкара 8 сезона при баварците и спечели всичко с тях. Влезе и в историята на Бундеслигата, чупейки рекорда на легендата Герд Мюлер за най-много голове в един сезон. Лева вкара 41 - с 1 повече от Бомбардира на нацията.

Раздялата с Левандовски обаче по никакъв начин не мина приятелски. От ръководството на “Байерн” няколко пъти излизаха с язвителни коментари заради мерака му да се махне и действията му в тази насока.

Ситуацията се успокои и сега отговорни фактори призовават феновете на хегемона в германския футбол да посрещнат подобаващо Левандовски. Предстои да стане ясно каква ще е тяхната реакция.

Полският нападател може да има и друг вид негативно изживяване в Мюнхен. В последните 3 мача от Шампионската лига “Байерн” записа 3 успеха с обща голова разлика 14:2 и ще иска да продължи в тази идейна линия.